Latin Xcitement Nieuwsbrief 5, Jaargang 6, Sept. 2019

20150910.Banner FB22 (1)

Start nieuw seizoen met Open Avonden

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat wij weer nieuwe cursisten gaan werven. Daarvoor organiseren wij zoals gebruikelijk twee Open Avonden voorafgaand aan de eerste lesweek. Zie hieronder onze flyer voor de locaties en tijden.

20190909. opendag event 1.2019 (1)

Domingo Latino

Vorig jaar organiseerden wij voor de eerste keer een buitenfeest in wijkcentrum Overdie Ontmoet onder de naam Domingo Latino. Het was een daverend succes en de plannen lagen klaar voor een herhaling deze zomer. Vanwege vakantie in de maand juli en slecht weer in augustus, kwam het er steeds niet van.
Maar… de weergoden zijn ons weer gunstig gezind deze week, dus…
Zondag 1 september: DOMINGO LATINO!
Het concept is dit jaar anders dan vorig jaar.
We hebben twee grote BBQ’s staan waar iedereen zijn eigen meegenomen vlees, vis of vegetarisch gerecht op kan roosteren. Eigen drank is NIET toegestaan!
DJ Maik El Tigre en DJ K’Raph zullen de middag en avond opvrolijken met Salsa, Bachata en een klein beetje Kizomba. Net als vorig jaar zorgen wij voor houten vloerplaten om het dansen aangenaam en plezierig te maken.
We starten om 15.00 uur en gaan door tot 23.00 uur.

20190901.Domingo Latino Event

Speciale TOP 10: Solamente Salseras

In de Salsa Wereld zijn vrouwen ondervertegenwoordigd. Of dat te maken heeft met de machocultuur van Latijns Amerika, durf ik niet te zeggen, maar opvallend is het wel. Toch is het een aantal gelukt de top te bereiken. Uiteraard te beginnen met de Grand Dame de la Salsa Celia Cruz, in populariteit gevolgd door India, Choco Orta en Albita.
Daarnaast heb ik in mijn TOP 10 een paar minder bekende grootheden opgenomen waaronder Cecilia Noel en artiest van de maand Lisset Morales.
De nieuwe lichting, waaronder Miss Ya Ya, Benicia Cardenas, Melina Almodovar, Adaly Plaza, Celesta ‘La Fiera”, heeft mijn TOP 10 niet gehaald.
20190909. Solamente Salseras

Artiest van de maand: Lisset Morales

Zoals hierboven vermeld, een nog relatief onbekende zangeres, althans in Nederland, die qua stem veel weg heeft van Grand Dame Celia Cruz. Geen wonder ook dat zij in een musical over deze grootheid de hoofdrol mocht spelen en zingen. Inmiddels heeft ze vier albums op haar naam staan, waarvan de laatste Otra Oportunidad deze maand is uitgebracht. Ben je liefhebber van Son(Montuno) in een nieuw fris jasje, dan ben je bij deze dame aan het juiste adres. Een paar van mijn favorieten: Otro Oportunidad, Medley de Celia, A Maria le gusta la piña pela.

Lisett Morales

Waterkant

Na onze ‘try out’ in juni jl. was het bedoeling dat wij in de maand augustus onze tweede editie van La Buena Vista aan de Waterkant zouden organiseren. Helaas moest het reeds geplande evenement twee weken van te voren worden afgelast, vanwege miscommunicatie met de beheerders van deze prachtige locatie.
Maar wij geven de moed niet op. Ons is toegezegd dat wij vanaf oktober 2019 tot en met het volgende jaar maart geboekt staan voor de vierde zaterdag van de maand. Nu maar hopen dat er niet weer iets mis gaat in de communicatie. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen.
Wordt vervolgd.

Latin Friday is back!

Vanaf vrijdag 13 september gaan wij weer van start met één van de leukste feesten in de regio.
Waar? Waarland natuurlijk! In het Dorpshuis. Kerkstraat 63.
Prachtige houten vloer van 200 m² en een sfeervolle inrichting.
We openen deze feestelijke herstart met een workshop Rueda door
topdanser en docent Haydric Valentino.
En met DJ Nilson zetten we de avond voort tot 01.30 uur.
Kortom, een feest dat je niet mag missen.
20190913. LF Eventbanner FB

So Xcited!!

Volg ons

facebook twitter custom