Latin Xcitement Nieuwsbrief 8, Jaargang 6, Dec. 2019

decoration_3-1-1024x159
20150910.Banner FB22 (1)

Young Latin Xcitement


De laatste maanden neemt het aantal jonge cursisten steeds meer toe en hiermee ook de vraag naar aparte lessen voor jongeren.
Om die reden gaan wij vanaf januari 2020 van start met een apart lesblok voor jonge cursisten. In deze groep zullen alleen cursisten tot en met 30 jaar worden toegelaten.
We gaan van start met een dubbel lesblok met één uur Salsa en één uur Bachata. De lessen zullen worden gegeven in buurthuis Overdie Ontmoet en we starten vanaf woensdag 15 januari om 19.30 uur.
Ben je geïnteresseerd voor lessen in deze groep of ken je iemand die mee zou willen doen, laat het ons weten via de bekende kanalen of kom naar één van onze Open Avonden!

Open Avonden


Die zijn deze maand op :
Maandag 16 december in Wijkcentrum de Horst Heerhugowaard en
Woensdag 18 december in buurthuis Overdie Ontmoet
Tijdstip: 19.30 tot 21.30
201912-openavonden

Artiest van de maand: Barnaba


Voor het eerst sinds het bestaan van onze nieuwsbrief geen Salsa of Bachata artiest, maar één uit de Kizomba scene. Aangezien deze dansstijl steeds meer terreinwinst boekt, vind ik het tijd ook aan deze artiesten meer aandacht te besteden.
De artiest die ik in de spotlight zet is Barnaba. HIj maakt de soort Kizomba die valt onder het genre traditionele Kizomba. In dit subgenre van de Kizomba zijn de originele Angolese ritmes duidelijker hoorbaar. Deze nummers zijn doorgaans iets sneller en swingerder dan de doorsnee Kizomba, waardoor ze soms op Semba lijken, Voor veel Afrikaanse artiesten is er ook niet echt een verschil tussen Kizomba en Semba.
Een paar van mijn favoriete nummers van deze artiest zijn: Washa, Nya’nga Nya’nga, Isweke en Sichomo.
Onze Top 10 deze maand zal dan ook in het teken staan van de diverse soorten Kizomba met natuurlijk ook muziek van Barnaba.
Barnaba

Feesten


Wij sluiten ons dansjaar feestelijk af met Latin Friday Xmas Special op
vrijdag 13 december! In ons inmiddels befaamde Bij van Huizen in Waarland gaan wij in kerst outfit dansend de kerstdagen inluiden en alvast proosten op het nieuwe jaar.
We starten om 21.00 met een workshop Salsa Musicality en vanaf 21.30 is het de beurt aan DJ Nilson met heerlijke Salsa, Bachata, Kizomba en meer.
20191213. Latin Friday XMAS2500x72dpi
decoration_7-1024x187

So Xcited!!

Volg ons

facebook twitter custom