Latin Xcitement Nieuwsbrief 6, Jaargang 6, Okt. 2019

20150910.Banner FB22 (1)

Wijzigingen Website en videolessen

De afgelopen maand hebben wij een aantal wijzigingen aangebracht aan onze website met als doel het gebruik overzichtelijker en efficiënter te maken. Een aantal tabbladen dat weinig werd geopend, is verwijderd. De grootste wijziging is ons videosysteem met lessen voor cursisten. Dit systeem dat voorheen een gesloten systeem was, alleen toegankelijk voor geregistreerde cursisten, kampte de laatste jaren met veel inlogproblemen vanwege de zware beveiliging om hackers buiten de deur te houden.
Wij hebben er nu voor gekozen de beginnerslessen (Salsa en Bachata) openbaar te stellen op de website. Deze zijn de vinden onder het tabblad videolessen. De (semi) gevorderde lessen zullen vanaf nu via een groepsapp worden gedeeld onder de deelnemende cursisten.

alex-cuba2

Artiest van de maand: Alex Cuba

Omdat onze maandelijkse Top 10 op Spotify deze maand gewijd is aan artiesten uit Latijns Amerika die geen Salsa of Bachata maken, is ook onze artiest van de maand één uit de genre Latin Algemeen. Omdat dit een vrij breed genre is, was het ook lastig om een Top 10 samen te stellen. Want reken maar dat er heel veel stromingen zijn: singer songwriter, reggae, pop, ballad etc. etc. Deze Top 10 is dus een kleine selectie uit de afspeellijst LX Latin die te vinden is op Spotify (LatinXcitement).
Mijn keuze voor artiest van de maand is gevallen op Alex Cuba, een talentvolle singer songwriter, in 1974 in Cuba geboren onder de naam Alexis Puentes en sinds 1999 Canadees staatsburger. Alex Cuba heeft diverse internationale prijzen gewonnen, waaronder Latin Grammy Award voor beste singer songwriter en voor beste nieuw artiest. In de Top 10 is slechts één nummer van hem opgenomen, maar in de afspeellijst LX Latin staan veel meer prachtige nummers van deze veelzijdige artiest.

Double Fun: Latin Friday & La Buena Vista

In de vorige nieuwsbrief hebben wij jullie op de hoogte gebracht van de perikelen rondom de Waterkant, waar wij tot nu toe helaas slechts één keer een feest hebben mogen organiseren. Communicatie met de beheerders van de Waterkant was lastig. Uiteindelijk zijn wij er nu achter dat interne aangelegenheden, waar we nu niet dieper op ingaan, hieraan ten grondslag lagen. Het goede nieuws is dat wij de toezegging hebben dat de geplande Buena Vista op 26 oktober doorgaat. Met de beheerders is afgesproken dat wij per maand te horen krijgen of de feesten doorgaan.
20191026. La Buena Vista
En om de feestvreugde helemaal compleet te maken, kunnen wij meedelen dat Latin Friday in het Dorpshuis van Waarland doorgaat. Vrijwel alle bezoekers van onze eerste editie waren het erover eens: dit is een TOP locatie waar zij zeker terug zullen komen.
Vrijdag 11 oktober is het dan weer zover. En ook deze keer hebben wij een leuke workshop voor onze gasten in petto: Mambo on 2 door Mircea en Sabina uit Roemenië. Dit danskoppel, dat sinds een aantal maanden in Nederland woont, heeft de nodige ervaring in eigen land als docenten. Na hun workshop neemt DJ Maik El Tigre plaats achter de draaitafel en zullen jullie weer verwend worden met heerlijke Salsa, Bachata, Kizomba en een vleugje Semba en Merengue.
20191011LatinFridayFB-Banner1920x72dpi

So Xcited!!

Volg ons

facebook twitter custom 
MailPoet