Latin Xcitement Nieuwsbrief 4, Jaargang 7, April 2020

website header foto

Keep up the Xcitement

Het Coronavirus heeft ons hele leven ontregeld en het eind is helaas nog niet in zicht. Ons besluit om zowel de laatste les van het vorig lesblok als de aanstaande lessen te annuleren was een voorbode op de maatregelen die zouden volgen. Wij zullen elkaar dus langere tijd moeten missen. Om toch het gevoel te houden dat wij in contact blijven met onze cursisten, zullen wij regelmatig een leuke video plaatsen.
Inmiddels is mijn danspartner José begonnen met een korte video ladystyling opgenomen door haar manlief in haar tuin. Een kort en krachtig filmpje dat veel waardering kreeg. Dank je José.
Ik heb zelf in de loop der jaren al heel veel video’s opgenomen en die zal ik ook gaan delen via facebook. Een recent filmpje maken heeft een praktisch probleem, nl mijn danspartners zijn allemaal op veilige (meer dan anderhalve meter) afstand gehuisvest.
Mochten jullie het nog niet weten, video’s van beginnerslessen salsa en bachata staan al openbaar op onze website. Zie: https://latinxcitement.nl/salsa-videolessen/ en https://latinxcitement.nl/bachata-videolessen/
De video’s die wij op Facebook en Instagram zullen plaatsen zijn afwisselend op intermediate en gevorderd niveau.
La exccelencia

Artiesten van de maand: Edwin Perez y La Excelencia

Deze maand twee namen die nauw met elkaar verbonden zijn, de salsa formatie La Excelencia en zanger Edwin Perez. Ooit was laatstgenoemde één van de voorzangers van deze formatie, maar inmiddels is hij al drie jaar op solotoer. Zijn eerste album Sonero del Pueblo uit 2017 gooide gelijk hoge ogen en was ook album van de maand in één van mijn nieuwsbrieven in dat jaar. In januari dit jaar kwam zijn tweede album uit en OMG wat een topper! Wederom eentje waar geen enkel zwak nummer op staat. Strakke Salsa duras afgewisseld met cha cha’s en oorstrelende Son (Montuno’s).

En dan La excelencia!. Hun eerste album Salsa con conciencia heb ik ooit het beste Salsa album ooit genoemd en eigenlijk is deze mening niet veranderd. Nog steeds kan ik de kippenvel niet bedwingen als ik weer naar een paar van mijn favoriete nummers op dit album uit 2006 luister. Sociaal bewogen teksten verpakt in strakke salsa dura’s, geen enkele groep die deze combinatie zo perfect ten gehore brengt. Acht jaar na hun laatste album is dan eindelijk nummer vier. En het was het wachten waard. Ook van dit album is er geen enkel nummer dat mij onberoerd laat. Bandleider en componist van alle nummers van La Excelencia, Julian Silva, laat zich weer van zijn allerbeste kant zien.

Als eerbetoon aan beide artiesten, zal de Spotify TOP 10 van de maand april louter uit nummers van hun laatste en eerste albums bestaan.
edwin perez2

Afspeellijsten en video’s

Misschien nog ten overvloede, maar ik meld het toch nog even. Op Spotify hebben wij tal van openbare afspeellijsten van diverse genres, Salsa (diverse niveaus) , Bachata (moderna en dominicana), Kizomba, Timba, Reggaeton en Merengue. Alle lijsten worden regelmatig ververst met recent uitgebrachte nummers. Als je sorteert op datum, dan zie je de laatst toegevoegde nummers.
En mocht je al je favoriete films op Netflix bekeken hebben en je hebt de behoefte om je kennis van de Salsa en Bachata te vergroten, neem dan een kijkje op onze website bij de tabbladen Salsa en Bachata. Er gaat een wereld voor je open.
Dus, om onze nationale huisfilosoof te citeren: “Elk nadeel heeft zijn voordeel.”
Tot slot wensen wij iedereen die door deze crisis wordt getroffen sterkte!
We kijken enorm uit naar de tijd dat we de danslessen kunnen hervatten. Tot die tijd houden we jullie op de hoogte via onze nieuwsbrief en facebookpagina.

Keep up the Xcitement!

Volg ons

facebook twitter custom