Latin Xcitement Nieuwsbrief 5, Jaargang 7, Juni 2020

website header foto

Xtra Xtra read all about it!

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat ons land min of meer werd lamgelegd als gevolg van COVID-19. De vooruitzichten bij het begin van de crisis waren zeer verontrustend. Wij moesten rekening houden met een half jaar tot een jaar van leven in quarantaine.
Drie maanden later schijnt er weer zon door de donkere wolken, letterlijk en figuurlijk. Behalve een mooie zomer wordt ons ook een snellere terugkeer naar een ‘normaal’ leven voorspeld. Sinds de eerste versoepeling van de maatregelen is de hoop alleen maar gegroeid, gelet op de steeds verdere afname van het aantal patiënten.

Wat betekenen deze positieve vooruitzichten voor de danswereld in het algemeen en Latin Xcitement in het bijzonder?
Zoals vele dansliefhebbers al hebben gezien, wordt er hier en daar voorzichtig gestart met danslessen in de open lucht, met name de individuele dansvormen.
Fysiek contact met een danspartner is vooralsnog niet toegestaan, maar als deze positieve lijn zich voortzet, dan verwachten wij dat ook wij binnenkort weer lessen voor paren kunnen verzorgen. De huidige streefdatum voor contactsport is 1 september, maar aangezien er meer streefdata naar voren worden geschoven, is de kans groot dat dit ook voor contactsport, en daar scharen wij ons onder, zal gelden.

Om de behoefte voor danslessen te peilen, hebben wij een enquête samengesteld via Facebook met slechts drie vragen. Zie daarvoor: https://www.enquetesmaken.com/s/0eed17b?fbclid=IwAR1afFCyIHmKHWSjogq9hQY2GCaSX-xslBHr3IOcp2jKbRDCelYc3GP60tk
Maar uiteraard mag je ook via een mail ons laten weten of je belangstelling hebt om weer lessen te volgen. Zodra duidelijk is wanneer en in welke vorm wij de lessen gaan aanbieden, zullen wij jullie op de hoogte stellen.

Artiest van de maand: Eduardo Moreno

Eduardo-Moreno--amp--Okoc-agrave-n
En bij een nieuwsbrief hoort traditiegetrouw ook een artiest van de maand.
Eduardo Moreno is een nieuwkomer in de salsa wereld. Met zijn band Okocán heeft hij slechts één album uitgebracht: Ahora te lo canto yo. Dit album heeft echter een dusdanige indruk op mij gemaakt, dat ik besloot deze artiest gelijk in het zonnetje te zetten. De muziek van Eduardo en zijn groep kan worden omschreven als een moderne versie van authentieke muziekvormen, zoals de son, de guaracha, changüí en danzón.
Eerlijk gezegd heb ik geen favorieten, omdat ik het gehele album de moeite van het beluisteren waard vind, maar als ik toch een paar aanbevelingen moet doen, dan kies ik voor de titelsong en de nummers: besándote, cuando bailas en pa’ que vacile.
En natuurlijk is Eduardo Moreno y Okocán opgenomen in onze Spotify TOP 10 van deze maand. Desfrútalo!

Eduardo-Moreno-Okocan-Ahora-te-lo-canto-yo

Keep up the Xcitement!

Volg ons

facebook twitter