Latin Xcitement Nieuwsbrief 3, Jaargang 7, Maart 2020

website header foto

7 jaar Karaphsalsa / Latin Xcitement!

28 februari 2013 vervaardigde ik mijn eerste flyer voor de eerste Open Avond van Karaphsalsa, de naam die onze dansschool tot augustus 2016 droeg.
Zoals ik op mijn Facebookpagina schreef, is er veel gebeurd in de afgelopen zeven jaar. Het waren zeven bewogen jaren, letterlijk en figuurlijk. Op naar de volgende zeven!
NB: De afbeelding hieronder is niet van de eerste open avond, maar van augustus 2013.
2013.8.11.Flyer2facebook

Open Avonden

Over Open avonden gesproken, de volgende staan weer voor de deur.
Maandag 23 en woensdag 25 maart a.s.organiseren wij weer traditiegetrouw open avonden voorafgaand aan een nieuw lesblok. Heb je belangstelling of ken je mensen in je omgeving die belangstelling hebben in Salsa en/of Bachatalessen, kom langs op één van deze avonden. Ook voor mensen die al danservaring hebben.
20200323. Open Avond banner FB.

Noordkop Kunst

De Noordkop Kunst is een expositie van kunstenaars uit de Kop van Noord Holland die gehouden wordt van 1 maart tot en met 19 april in de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn. Op zondag 15 maart van 14.00 - 15.00 uur geven wij een gratis workshop Salsa. Kom genieten van Kunst uit de regio en doe tussendoor een dansje met ons.
Bezoek ook de website van Noordkop Kunst
20200315. NKK

Artiesten van de maand:
Tributo a la Salsa Cubana op Spotify LX TOP 10 maart 2020

Dat de Cubaanse Salsa de laatste tijd een opleving beleeft, zal menig salsa liefhebber niet zijn ontgaan. Helaas wordt op de meeste Cubaanse feesten voornamelijk de moderne Timba gedraaid, waar uiteraard niets mis mee is, maar het geeft wel een vertekend beeld van de muziek die Cubanen maken en maakten, ook voordat de naam ‘Salsa’ als danssoort was bedacht. Om die reden hebben wij een Spotify TOP 10 samengesteld met muziek van een aantal toonaangevende Cubaanse artiesten vanaf de jaren 50 tot heden. Een makkelijke selectie was het niet, gezien de enorme lijst van artiesten en natuurlijk nummers die de afgelopen decennia de revue zijn gepasseerd. Uiteindelijk hebben de volgende artiesten de lijst gehaald: Benny Moré, Celia Cruz, Arsenio Rodriguez, Los Van Van, Mayito Rivera, Pupy y los que Son Son, Alexander Abreu, Leoni Torres en Elito Reves. Om ook andere bekende artiesten een plek te geven op deze lijst, zijn er twee nummers opgenomen waaraan diverse artiesten hun bijdrage leveren, t.w. Dile a Catalina en Se sigue comentando.
Veel luisterplezier!
20200301. Tributo Salsa Cubana

Fiestas!

Ook deze maand heeft Latin Xcitement weer twee feesten op de agenda staan.
Om de beginnen Latin Friday op 13 maart in Bij van Huizen Waarland met DJ Maik El Tigre en natuurlijk La Buena Vista in De Waterkant Alkmaar met DJ Cesario.
Bij het uitgaan van de nieuwsbrief was nog niet bekend wat voor workshops er worden gegeven op deze evenementen. Dat blijft dus nog een verrassing.
20200313.1 LF
20200328. La Buena Vista2

So Xcited!!

Volg ons

facebook twitter custom