Latin Xcitement Nieuwsbrief Juni 2022

website header foto

Zon en Salsa!

De zomermaanden komen eraan en hopelijk ook meer zon.
Voor degenen die (nog) niet op vakantie gaan, organiseren wij van 22 juni tot en met 20 juli een vijf weekse zomercursus. Het programma is bij het uitgaan van deze nieuwsbrief nog niet bekend, omdat dat zal afhangen van de vraag van de deelnemers.
Wat wel zeker is, is dat wij Bachata en Salsa LA zullen aanbieden en misschien Salsa Cubana voor beginners en dat de lessen worden gegeven op de woensdagavond in Buurthuis Overdie Ontmoet.
Dus heb je belangstelling in een cursus deze zomer, geef dat aan via : https://latinxcitement.nl/aanmelden/

Zon en Son Cubano: a revival?

Son Cubano, één van de oudste ritmes waaruit Salsa is ontstaan, lijkt een opleving te beleven. Alleen al in de eerste maanden van dit jaar zijn er drie spraakmakende albums verschenen met de Son als basisritme. Reden te meer om dit oerritme in het zomers zonnetje te zetten.
Het eerste album dat wij willen belichten is Al Son de Amor van de Peruaanse groep
Septeto Acarey. Het 11e album alweer van deze groep dat garant staat voor zwoele en dansbare muziek met veel son elementen. Aanraders: Si se fue, se fue, Cada día me gusta más en Ya no queda más.
Acarey.1
Het tweede album voor in de schijnwerpers is Café con cariño van Renesito Avich, een nieuwe ster aan het Salsa firmament. Aanraders: Flor de Venganza, Quiero bailar un son en El Plum Plum.
renesito avich
Sonlokos in la calle van de groep Sonlokos uit Miami is het 3e album dat wij in het voetlicht plaatsen. Aanraders: Miami, Maria Juana en Watch Out!
sonlokos en la calle
Ik zou zeggen: laat de zon maar schijnen en geniet met volle teugen van de Son!

Zon en Fiesta!

Onze Sabado Salsa Social is langzamerhand een begrip geworden in de Salsa Scene in Alkmaar e.o. Iedere derde zaterdag van de maand organiseren wij in de Mare Nostrum een heerlijke dansavond met Salsa, Bachata, Kizomba en iets meer.
Zaterdag 18 juni is het volgende feest. Ditmaal met DJ Cesario achter de draaitafel.
Wij van Latin Xcitement verzorgen een workshop Salsa LA Style voor semi-gevorderden.
Soooo Xcited!
SSS 18 juni

So Xcited!

Volg ons

facebook twitter 
Email Marketing Powered by MailPoet