Latin Xcitement Nieuwsbrief 9, Jaargang 5, Okt. 2018

20150910.BannerFB2-1170x365-72dpi
Nieuw lesblok
In onze vorige nieuwsbrief was ons lesrooster nog niet rond, omdat wij nog in de week van de Open Avonden zaten. Inmiddels zijn deze achter de rug en zijn de lessen weer in volle gang. De beginnende Salsadansers kunnen hun hart ophalen, aangezien wij maar liefst drie beginnersgroepen hebben. Maandag en dinsdag in Heerhugowaard en woensdag in Alkmaar. De laatste is de Senioren Salsa waar wij dit seizoen mee van start gaan en die anders zal worden ingericht dan de ‘normale’ salsalessen. In de Senioren Salsa zal namelijk niet alleen salsa worden gedanst, maar ook bachata en merengue. Kortom, dat wordt swingen op zijn latijns amerikaans.
Mocht je bij het lezen van deze nieuwsbrief nog belangstelling hebben voor lessen, kijk dan op https://latinxcitement.nl/lesinfo/

Ook voor de Bachata liefhebbers hebben we goed nieuws. Dit lesblok hebben we maar liefst drie niveaus: beginners 1 en 2 en semi 1. Ook hier geldt; wil je nog instromen, kijk op onze website of kom gewoon een keer langs. De eerste les beschouwen wij als proefles.

Feesten
We hebben de goden nog niet echt aan onze zijde als het gaat om het vinden van een geschikte locatie om feesten te organiseren. In onze vorige nieuwsbrief kondigden wij twee feesten aan in de nieuwe locatie, t.w. Het Cirkus in Heerhugowaard. Vanwege klachten over de vloer en de warmte, hebben wij besloten het voorlopig bij één feest per maand te houden. Onze vertrouwde Latin Friday blijven wij in deze locatie organiseren, maar het nieuwe concept Sabado Salsa Social gaat voorlopig weer de koelkast in, in afwachting van een betere dansgelegenheid. Suggesties over locaties zijn welkom!

Oh ja, nog even voor degenen die hier vragen over hebben, Latin Xplosion wordt niet meer door ons georganiseerd, maar door dansschool Happy Salsa en DJ E-Deep.Edwin Bonilla
Artiest van de maand: Edwin Bonilla
Bandleider en percussie speler Edwin Bonilla draait al aardig wat jaartjes mee in de Salsa hitlijsten. Deze Amerikaanse Puertoricaan die zijn eerste album in 1999 en de laatste in 2015 produceerde, staat garant voor aanstekelijke zeer dansbare salsa, cha cha cha en son (montuno). Op zijn albums is een vast aantal zangers te beluisteren, waaronder El sonero con la voz d’oro: Jesus ‘El Niño’ Perez (zie ook onze artiest van vorige maand en het album Ricky Campanelli, die ook gebruik maakt van deze zanger met de gouden stem).
Een aantal van mijn favorieten van Edwin Bonilla (het zijn er heel veel): Carmen La Ronca, Consulta el Guanabacoa, Yo soy la Candela, Adivíname y olvídate en Recordande la Descargas.
Latin Friday
Zoals hierboven vermeld, gaat onze vertrouwde Latin Friday gewoon door.
De volgende editie is vrijdag 12 oktober a.s. in het Cirkus Heerhugowaard.
We starten met een verrassende workshop, zoals je van ons gewend bent.
Deze keer: Bachata Sensual.
201810012Latin Friday-banner1170x365x72dpi

So Xcited!!

Volg ons
facebook twitter custom