Latin Xcitement Nieuwsbrief 10, Jaargang 5, Nov. 2018

20150910.BannerFB2-1170x365-72dpi

Website

Graag brengen wij in deze editie nogmaals onze website onder de aandacht. Degenen die de website bezoeken, weten dat naast de belangrijke informatie over lessen en andere actuele zaken, ook veel informatie te vinden is over de dansen waar wij les in geven: Salsa en Bachata. Daarnaast ook, in iets mindere mate, het e.e.a. over Merengue en Kizomba.
Met name over Salsa is er heel veel te vertellen, gelet op de veelzijdigheid van deze dans en muziek.Uiteraard proberen we de informatie up to date te houden, met name daar waar het gaat over de nieuwe generatie artiesten uit de diverse salsa landen. En natuurlijk zoeken wij daarbij naar leuke aanstekelijke videoclips. Onlangs hebben wij de Bachata en Merengue tabblad weer ververst met twee videoclips van één van de grootste artiesten op het gebied van Bachata en Merengue, Juan Luis Guerra. Wil je weten welke clips dat zijn, kijk dan naar https://latinxcitement.nl/bachata/ en https://latinxcitement.nl/merengue/

Feesten

In de vorige nieuwsbrief deden wij verslag van onze zoektocht naar een geschikte locatie voor onze maandelijkse Latin Friday en eveneens voor ons nieuw concept Sabado Salsa Social. Helaas hebben wij in deze nieuwsbrief nog geen goed nieuws. Wij zijn in gesprek met een aantal locaties, maar er is nog niets zeker.
Wat wel zeker is, is dat wij deze maand op zaterdag 24 november éénmalig een feest organiseren in A BIEN, een expo ruimte in het voormalig ABNAMRO gebouw in Bergen.
Dit gebouw wordt als tijdelijke expositieruimte gebruikt door een aantal kunstenaars en laat één van hen nou net een verwoed Salsa liefhebber zijn.
Bij het uitgaan van deze nieuwsbrief was het plan nog maar net gesmeed, dus een evenement was nog niet aangemaakt. Houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten.Calambuco

Artiest van de maand: Calambuco

Dat Colombia één van de grootste Salsa landen is, is bij iedere salsa liefhebber bekend.
Geen wonder dus dat er ook veel orkesten afkomstig zijn uit dit Latijns Amerikaanse grondgebied. Een paar nieuwsbrieven geleden brachten wij Orquesta Calibre uit Cali in de spotlight, ditmaal is Calambuco uit Bogota aan de beurt. Sinds hun oprichting in 2005 hebben ze slechts twee albums uitgebracht, t.w. Como en el barrio en Rompiendo el cuero. Een paar van mijn favoriete nummers: Te falta Ritmo, Bongo, No estas en na en Candelaria. Uiteraard is deze groep te beluisteren in onze maandelijkse TOP 10 op Spotify.

Latin Friday

Vooralsnog blijven wij Latin Friday organiseren in het Cirkus in afwachting van een betere locatie. Vrijdag 9 november starten wij met een workshop Rueda de Casino en vanaf 21.30 uur gaat DJ Maik El Tigre weer vullen met heerlijke Salsa, Bachata, Kizomba en Merengue.
20181109LatinFridayBanner-org

So Xcited!!

Volg ons
facebook twitter custom